MESAUDA nagų lako pagrindas ir stipriklis

Dar visai nesenai susipažinau su Italijoje gaminama Mesauda nagų priežiūros kosmetika. Jau bandžiau gelinį nagų laką ir nagų odelių minkštiklį, kurie man visai patiko. Na, o šiam kartui noriu jums papasakoti apie nagų lako pagrindą ir stipriklį viename, iš kurio tikėjausi labai daug.

Iš esmės aš visuomet, dengdama nagų laką pagrindui renkuosi ne paprastus pagrindus, o tuos, kurie be savo pradinės funkcijos - apsaugoti nagą nuo lako pigmento įsigėrimo ir pagerinti lako kibimą su nago plokštele; aš siekiu ir nagų stiprinimo. Bene visi mano turimi nagų lako pagrindai yra drėkinantus, maitinantys ara skirti trapiems, lūžinėti linkusiems nagams. Tad rinkdamasi Mesauga pagrindą, vadovavausi tokiu pačiu principu, tik ar nepadariau klaidos?

"- Draugas tikriausiai nėra tas, kurio ieškoma, o paskui randama, - nusprendė Pūkuotukas krapštydamas pakaušį. - Kiek teko pastebėti, draugas - tai kažkas, kas vieną dieną beldžiasi į duris, o tu jam arba jas atidarai, arba apsimeti, kad jis apsiriko, ir tavęs iš viso nėra namie."
Iš "Gerų minčių kalendoriaus"



Produktas: MESAUDA Milano "Nail Care" nagų lako rožinis pagrindas (stipriklis) Nr. 104
Gamintojas: "GAON s.r.l.". Pagaminta Italijoje
Paskirtis: nagams stiprinti ir apsaugoti nuo spalvoto nagų lako
Tinkamas tipas: visiems tipams
Labiausiai patiko: skalsus
Labiausiai nepatiko: spalvotas nagų lakas dėl šio pagrindo atšoka nuo plokštelės
Tūris: 11 ml
Kaina*: 4,00 EUR
Kur galima įsigyti: Martina parduotuvėse
Įvertinimas: 1/5

Ką žada gamintojas: Skaidrios rožinės spalvos nagų lako pagrindas. Ant nago paviršiaus sukuria apsauginę plėvelę, kuri saugo nagus nuo lūžinėjimo ir pleiskanojimo. Sudėtyje yra kalcio pantoternato - kalcio ir vitamino B5 (didina odos hidrataciją ir nago lankstumą).
Naudojimas: priemonę paskirstyti ant nalakuotų, švarių nagų arba naudoti kaip nagų lako pagrindą.

Sudėtis: Ethyl Acetate, Butyl Acetate, Nitrocellulose, Adipic Acid/ Neopentyl Glycol/ Trimellitic Anhydride Copolymer, Acetyl Tributyl Citrate, Isopropyl Alcohol, Etocrylene, Trimethylpentanediyl Dibenzoate, Polivinyl Butyral, Dimethyl Oxobenzo Dioxasilane, Calcium Pantothenate, CI 26100 (red 17), CI 60725 (violet 2).


Poveikis. Nagų priemonės buteliukas kvadratinis, užsuktas baltu dangteliu. Smagiai nuteikia matinis, prislopinto, tarsi apšalusio efekto stiklas ir pro jį matomas rožinės spalvos produktas pakuotės viduje. Nagų lako šepetėlis vidutinio ilgio, šiek tiek platesnis, kirptas užapvalintu būdu, tačiau nukirptas ne idealiai. Tiesiog jeigu minkštiklio iš šios kompanijos šepetėlis buvo dailiai tolygiai nukirptas, tai čia - tai vienas tai kitas šerelis trumpesnis, netolygus.

Tačiau netolygiai nukirpti šereliai netrukdo patogiam padengimui - dengiasi gražiai, dailiai, patogiai ir labai tolygiai. Keista, bet nuo pat atidarymo pradžios vargstu su priemone: padengiu atrodo ideliai tolygiai su 2-3 perbraukimais per nagą, bet džiūdama priemonė vis sukuria burbuliukus ant nago paviršiaus. Kažkaip nelogiška... aš suprantu, kai priemonė jau būna atidaryta ilgesnį laiką arba naudoju ilgiau ir produktas pakuotėje baiginėjasi, tačiau čia - nuo pat produkto atidarymo dienos. Na neturėtų taip būti.

Nors produktas rožinės spalvos, bet ant nagų dengiasi kaip skaidrus nagų lakas. Džiūva ilgokai. Na, ne tai kad super ilgai, bet aš jau pripratusi ir išlepinta greitai džiūvančių priemonių, todėl labai prailgsta laikas, laukiant kol priemonė išdžius. Ir dar vienas svarbus dalykas, kurį reikia žinoti - jeigų jūsų nagų paviršius nėra lygus (kaip matote nuotraukoje apačioje, mano nagai nusisluoksniavę ir nevienodo storio), tai priemonė tikrai neužmaskuos nago netobulumų ir neišlygins jo paviršiaus. Reikės bandyti specialiai dengti daugiau priemonės ten, kur nagai plonesni, kad spalvotas manikiūras atrodytų gražiai.


Man šita priemonė nepatinka dar ir dėl to, kad nė vienas nagų lakas su šita priemonė nesilaiko normaliai. Ką turiu galvoje? Pagrindas neturi gero sulipimo su nagų plokštele, mat po maždaug 3 parų nuo manikiūro pasidarymo, pagrindas atšoksta nuo nagų. Įsivaizduojate - visas pagrindas su spalvotu nagu tiesiog nušoksta nuo nago ir manikiūras būna sugadintas, viskas nusilupa lauk. Iš pradžių galvojau, kad naudoju prastą spalvotą laką, tačiau kiek bekeičiau, ir kiek skirtingų kompanijų, linijų, spalvų nagų akų bebandžiau, visuomet reaultatas buvo toks pat - atšokęs nuo nago manikiūras...

Tikriausiai suprantate, jog man nagų lako pagrindas nepatiko. Taip, jis skalsus ir jo reikia nedaug, o naudodama ilgą laiką esu sunaudojusi visai nedidelį jo kiekį. Tačiau kas iš to? Jeigu nei jis man nagų stiprina, nei tvarkosi su sluoksniavimu, nei manikiūras atrodo padoriai. Esu sunaudojusi gal 1/6 nagų lako buteliuko ir daugiau net nebežadu naudoti - visiškai neverta. Planuoju šitą buteliuką įsimesti į rankinę ir ten apgyvendinti kuriam laikui. Kokiu tikslu? Vasarą dažniau dėviu pėdkelnes, ir jas dėvėdama stengiuosi įsimesti skaidraus nagų lako, jei netyčia pabėgtų akis, tiesiog užlakuoti laku. Anksčiau įsimesdavau papildomas pėdkelnes, bet per vaiko daiktus mano rankinėje ir taip nebėra vietos, todėl apsieisiu, o jei nubėgs akis, tiesiog užlakuosiu priemone ir išgyvensiu iki grįžimo namo. O gal kartais ir panaudosiu, kai manikiūras susigadins? Nors ne, tikriausiai ne. Tad tebūnie ši priemonė rankinės gyventoja iki tol, kol bus tinkama naudoti, o nagų šitas nagų lako pagrindas tikrai nebematys. Gaila, nes tikėjausi labai daug...




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai