MARGARITA apsauginis losjonas nuo saulės su morkų ekstraktu SPF 50, tinkantis ir vaikams

Kaip jums ši vasara? Nors turėjome nemažai lietingų dienų, tačiau buvo nemažai ir tokių, kai skaisčiai švietė saulė ir kvietė maudynėms ir deginimuisi! O kur dar rugpjūtis, kuris paparastai būna gražus, šiltas ir visuomet saulėtas... Kalbant apie apsauginius kremus nuo saulės, aš juose turiu labai mažai patirties... Tikrai ne kiekvienais metais juos naudodavausi anksčiau, o pradėjusi naudoti - bene dažniausiai rinkdavausi tokius, kurie skatina įdegį...

Šiemet prie mūsų vasarų prisijungė ir trečias šeimos narys - taip, jis buvo ir pernai, bet kol buvo mažiukas, viskas buvo paprasta: tiesiog nusukai vežimėlyje nuo tiesioginės saulės ir jokių apsaugų nuo jos nebereikia. O va šiemet, kai mažasis laksto, ir ne visuomet jam patinka nešioti kepurę, apsauga pasirūpinti būtina. Tad šiemet pirkome šeimyninį kremą, su didžiuliu apsaugos faktoriumi (anksčiau su SPF 50 tikrai niekad nesu pirkusi) ir nusprendėme šiai vasarai naudotis būtent tokiu, iš Margaritos, sakančiu, kad tinkamas ir vaikams, be to, jį galima naudoti ištisus metus (jei mūsų žiemomis įmanoma įdegti 😀).

"-Lietus? Koks lietus?! - sustaugė Tigras, nuo kurio ant švaraus Pūkuotuko kilimėlio varvėjo vanduo. - Tikriausiai juokauji, Pūkuotuk! Tai tik pora pasigailėtinų lašų. Oras tiesiog sukurtas pasivaikščiojimams ir kitiems džiaugsmingiems pasispardymams!"
Iš 'Gerų minčių kalendoriaus'


Produktas: MARGARITA apsauginis losjonas nuo saulės su morkų ekstraktu SPF 50, tinkantis ir vaikams
Gamintojas: UAB "Biok Laboratorija". Pagaminta Lietuvoje
Paskirtis: apsaugoti veido ir kūno odą nuo kenksmingų saulės spindulių
Tinkamas tipas: suaugusiems ir vaikams nuo 3 metų amžiaus
Labiausiai patiko: efektyviai apsaugo nuo nudegimų net ir ilgai būnant tiesioginėje saulėje
Labiausiai nepatiko: sudėtyje yra pavojingų ingredientų
Tūris: 50 ml
Kaina*: 4,99 EUR
Kur galima įsigyti: praktiškai visur: prekybos centrų kosmetikos skyriuose, specializuotose kosmetikos parduotuvėse, vaistinėse, internetinėje parduotuvėje Biok Laboratorija
Įvertinimas: 4,5/5

Ką žada gamintojas: Stiprios apsaugos (50 SPF) losjonas nuo saulės su morkų ekstraktu. Malonaus kvapo losjonas lengvai pasiskirsto ant veido ir kūno odos bei greitai įsigeria. Suteikia apsaugą nuo UVA, UVB spindulių. Tinka naudoti ir suaugusiems, ir vaikams nuo 3 metų tiek vasarą, tiek žiemą. Patogus kelionėse. Dermatologų patikrintas.
Naudojimas: tepkite prieš saulės vonias, kiekvieną kartą po maudynių ar šluostymosi rankšluosčiu.


Nedidelė, mažutė apsauginio kremo pakuotės tūbelė pagaminta iš balto plastiko, su uždėtu ryškiai geltonu dangteliu. Dangtelis neatsisuka, tik dalis jo atkemša patogią dozavimo angą, kurią aš visuomet sugebu nuteplioti kremo likučiais. 😆 Kremo pakuotės dizainas gana paprastas: tik ryškiai geltoni užrašai ir centre geltonas, saulę primenantis rutuliukas su nurodytu apsaugos faktoriumi ir suaugusių bei vaikų siluetais. Deja, jis man pasirodė kiek klaidinantis, mat skubėdama neperskaičiau, kad kremas tinkamas tik vaikams nuo 3 metų, o maniškiui iki tų trijų dar porą metų laukti. Taip, pati kalta, kad nusipirkau neperskaičiusi informacijos kitoje pusėje, tačiau vistiek, jaučiuosi šiek tiek pasimetusi - o ką tada reiktų naudoti iki 3 metų vaikams?

Kvapas vidutiniškai intensyvus, jaučiamas dar kuris laikas po padengimo. Man tai grynai kosmetinis kvapas su saldoku, šiek tiek sintetiniu pokvapiu.

Konsistencija. Baltos spalvos kremas lengvos, losjoną primenančios konsistencijos.


Sudėtis: Aqua, Isopropyl Myristate, Octocrylene, Butyl Methoxydibenzolymethane, Ethylhexyl Triazone, Tapioca Starch Polymethylsilsesquioxane, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Glycerin, Cetearyl Alcohol, PhenoxyethanolEthylhexylglycerin, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Tocopheryl Acetate, Daucus Carota Sativa (Carrot) Extract, Sodium Stearoyl Glutamate, Disodium EDTA, Xanthan Gum, Sodium Polyacrylate, Parfum.


Poveikis. Kremas iš tiesų labai lengvai paskirstomas, greitai įsigeria į odą ir tas nepaprastai smagu. Šiuo metu esame sunaudoję apie 2/3 priemonės indelio ir jis buvo tiesiog nepakeičiamas, kai plaukėme baidarėmis ir 5 valandas praleidome ant vandens paviršiaus. Įdegti ir nudegti tokiomis sąlygomis nepaprastai lengva, todėl mažyliui tepėme ir veiduką ir drabužėlių nedengiančias vietas, na o sau... sau šiek tiek sukčiavau ir dengiau tik pečius, kad nenudegtų, nes kad ir kaip ten bebūtų, įdegio norėjosi...

Tad kaip matote, aš vaikučiui (nuo 1,3 m.) amžiaus gana drąsiai tepiau kremą ir tik vėliau, išsaiškinau, kad gamintojas kremą rekomenduoja rinktis tik nuo 3 metų amžiaus! Tačiau nieko blogo nenutiko, o mano vaikiukas nors ir šiek tiek įdegė, tačiau nenudegė nei nosytės, nei veiduko, nei pečių, nei rankų, apskritai niekur. Žinoma, jei būčiau parduotuvėje paskaičiusi, kad kremas netinkamas mano amžiaus vaikui, tikriausiai nebūčiau jo pirkusi ir tiesiog pasirinkusi kokį kitą variantą. Tačiau aš linkusi manyti, jog geriau toks apsaugantis kremas, nei iš viso jokio. Mat neįsivaizduoju, kaip kitaip mažylius apsaugoti nuo kenksmingų saulės spindulių? Nuo buvimo saulėje tikrai neįmanoma sulaikyti: eina bėga, laksto saulutėje (beveik kaip taisyklė - niekad nežaidžia pavėsyje), žiūrėk, dar ir kepurę nusitraukia nuo galvos... Tad taip, geriau patepsiu tokiu kremu, nei rizikuosiu nudegimais.

Na, o kaip jis tinka suaugusiems? Su šiuo kremu aš neturėjau jokių nudegimų, tačiau suaugusiems aš rinkčiausi kremą su mažesniu SPF faktoriumi. Iš esmės toks kremas leidžia ilgiau išbūti saulėje. Tai yra, jei paprastai baltos odos savininkas įdega/ nudega per 10 minučių, tai su tokia apsauga 10x50 - 500 minučių galime saugiai praleisti saulėje. Ir aišku, toks kremas filtruoja didesnį procentą UVB spinduliuotės (UVB - spinduliai, kurie suteikia odai įdegį). Tačiau mane visuomet kamuoja dilema - noriu būti saugi nuo spindulių, išlaikyti gražią ir neišsausėjusią odą, dėl ko tokios priemonės nepakeičiamos, tačiau noriu įdegio, o kadangi įdegu lėtai, paprastai niekuomet nesirenku tokių losjonų (jau kažkur esu minėjusi, kad visuomet naudoju tuos, kurie spartina įdegį). Tad, ar norėdama įdegio galiu naudoti tokią priemonę? Taip, tik įdegu daug daug daug kartų lėčiau ir saulės spinduliai man būna sveikesni.

Tad kremas veiksmingas, jei reikia stiprios apsaugos ir gerokai prailgina saugų mėgavimosi saulės voniomis laiką. Ar rekomenduočiau? Nieko blogo apart žalingų ingredientų sudėtyje, aš nematau, todėl taip, kremas man atrodo vertas dėmesio. Beje, šita priemonė nėra atspari vandeniui, todėl po maudynių, nusausinus odą, būtina ją padengti pakartotinai.




Saule mėgaukitės atsakingai 😉
Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai