AR PASITEISINO? The Amazing Silisponge - silikoninė makiažo dengimo kempinėlė. Dėl ko išprotėjo visas grožio pasaulis?

Visas grožio pasaulis išprotėjo dėl Silisponge! Pasirodo dengti makiažą su Beauty Blender nebemadinga - visi renkasi silikono kempinėles, kurių įvairiausių varianaijų, spalvų, formų ir raštų kasdien atsiranda vis įvairesnių, vis įdomesnių. Tačiau žiūrint į tuos grožius visuomet kyla klausimas - ar verta pirkti? Ar pasiteisins? 

Aš nusipirkau paprastą, skaidrią, ovalios formos kempinėlę, vadinamą "The Amazing Silisponge", gamintą Vokietijoje. Testavau beveik tris mėnesius, ieškodama, privalumų bei trūkumų; ir šiandien noriu jums papasakoti - ar patogu? Ar verta? Ar pasiteisino mano kasdienėje makiažo rutinoje?

"Pasėk mintį, ir pjausi veiksmą.
Pasėk veiksmą, ir pjausi įprotį.
Pasėk įprotį, ir pjausi charakterį.
Pasėk charakterį, ir pjausi likimą."
Charlesas Reade'as



Kur įsigyti, kiek kainuoja ir kodėl pirkau?

Prieš įsigyjant kempinėlę sklido gandai, kad tai pati nerealiausia, naujausia ir viena geriausių kempinėlių, kuri lengvai paskirsto produktą ir visi makiažo pagrindai taip greitai nesenka, kaip naudojant Beauty blender makiažo kempinėles. Ar gali būti kažkas geriau už mano Beauty Blender kempinėlę, kurią tiek pamilau, kad sunku įsivaizduoti tobulesnį variantą makiažui dengti. Tačiau būdama smalsi, aš negalėjau nenusipirkti ir nepatikrinti. Būtinai reikėjo paliesti, patirti ir sužinoti, kas čia per daiktas.
Originalią Silisponge kempinėlę galite įsigyti Molly Cosmetics internetinėje parduotuvėje, kur kaina šiuo metu yra ženkliai mažesnė, negu visos šios manijos pradžioje. Jie siunčia į visas pasaulio šalis, todėl nusipirkti ir parsisiųsti nėra jokių problemų. Tačiau aš pradėjau ieškoti informacijos ir būdų, kaip kempinėlę gauti greičiau ir pigiau, o galiausiai prisiskaičiusi įvairios informacijos - nusprendžiau, kad neverta pirkti originalo, jei man nepatiks kempinėlės principas. Todėl pradėjau dairytis kokios norėčiau? Visai nenorėjau tų labai pigių, po dolerį iš ebay, kažkaip nesinorėjo tikėti, kad už dolerį ji bus nors truputį gera. Todėl pasidariusi pamačiau, kad galima parsissiųsti iš Vokietijos. Aišku, kad kaina didesnė, tačiau bent jau man vokiškos prekės atrodo kokybiškesnės negu kiniškos. Todėl aš užsisakiau iš ČIA ir sumokėjau 7,95 EUR (+ papildomai kainuoja siuntimas apie 4 EUR). Tačiau tikrai galima įsigyti ir nuo $0,99 US iki $12,00 US.


Apie Silisponge kempinėlę.

Silisponge kempinėlė buvo sukurta Molly kompanijos, todėl kempinėlė iš Molly laikoma originalia Silisponge, o visa kita yra kompanijų, arba nenorinčių mums prisistatyti (bevardžių) gamintojų pagirbiniai arba kopijos.
Silisponge tariant skamba kaip 'kvaila kempinė', tačiau vardas kilo būtent iš medžiagos, kurios gaminama kempinėlė. Jeigu Beauty Blender kempinėlės buvo sintetinė, (polyerestano, jei neklystu), tai čia turime visiškai silikoninį produktą. Maniškis, paėmus į rankas primena silikoną su kažkokiu apvalkalu, lyg aptrauktas plonu polietileno maišeliu. Ir man keistai atrodo apie 3 mm išlindę kraštai aplink kempinėlę, bet viskas čia normalu.

Atsiprašau už fotografijos kokybę, fotografuota vakare, prie dirbtinio apšvietimo

Mano kempinėlė ovalios formos su šiek tiek priešingai nukreiptais kampais; lygia apačia ir šiek tiek ties viduriu įdubusiu vidumi. Tačiau aš jau jums minėjau, kad galima įsigyti krūvą skirtingų formų kempinėlių - yra ir lašo formos, ir silikonės, visiškai atkartojančios Beauty Blender formą, apvalių ir t.t. Galima rinktis iš įvairiausių spalvų ir raštų: aš turiu JellyPong Pong slilikoninę kempinėlę ir Born Pretty kempinėlę, be šitos, The Amazing Silisponge. Tačiau nei Jelly Pong Pong, nei Born Pretty kempinėlių nenaudojau, tik pasižiūrėjau spalvas, patikrinau kietumą ir viskas - jas tikriausiai padovanosiu, nežinau ar man tikrai reikia trijų kempinėlių. Turėdama tris kempinėles aš matau, kad labai skiriasi ir kempinėlių kietumas, lankstumas ir kiek ji tvirta: mano naudojama The Amazing Silisponge yra lanksti, minkščiausia ir tvirčiausia. Jelly Pong Pong - šiek tiek tvirtesnė, o Born Pretty - visiškai standi, tvirtesnė ir susilenkia mažiau.


Kas ir kaip man pasiteisino arba nepasiteisino?
Kaip jau minėjau, visą tą laiką mavo makiažą, maskavimo priemonės ir kitus kreminius produktus beveik visuomet dengiau Silisponge kempinėle. Sakau beveik, nes būdavo atvejų, kai nenoriu - ir per kelis kartus išmokau dengti makiažo pagrindą ir įvairiais šepetėliais, ko anksčiau nemokėjau, tiksliau nemokėjau padengti gražiai. 😆
Tiesiai šviesiai - man nepatiko dengti makiažo pagrindą silikonine kempinėle, nes padengimui reikia daugiau kruoštumo, daugiau laiko ir jei padauginsite pagrindo - jo nepavyks išsklaidyti, teks valyti rankomis. Dengiant su Beauty Blender priemone likučius ir produkto perteklių sugeria kempinėlės poros, lygiai taip pat ir tos tradicinės, senosios latekso kempinėlės, o šepetėliais - šiek tiek patys šepetėlio šereliai. Tuo tarpu čia - produktui nėra kur dingti ir paėmus per daug jūs tik mozosite priemonės perteklių tarp veido odos ir kempinėlės ir viskas. Tačiau jei paimsite tinkamą kiekį - viskas bus gerai, pasidengs gražiai, tad šiuo, silikoninės kempinėlės atveju - mažiau yra geriau. Ir iš to ateina vienas geriausių šios kempinėlės privalumų - naudojant silikoninės kempinėles jus sutaupysite labai daug skysto produkto, nei dengiant Beauty Blender. Bent per pusę tiek, kiek reikėjo su BB kempinėle - reiškia mylimų maskuoklių, makiažo pagrindų ir kreminių pudrų pakaks daug ilgiau.


Rezultatas, t.y. makiažas, tiek su Silisponge, tiek su Beauty Blender gaunasi visiškai toks pat, skiriasi tik padengimui skirtas laikas. Su silikoninėmis jo tikrai reikės daugiau. Dengiant BB mes naudojame įtapšnojimo judesius, tuo tarpu silikoninėms reikia sukamųjų ir pirmyn-atgal judesių. Kol gražiai išsklaidysime skystas priemones mums reikės daugiau laiko ir daugiau pastangų. Man šimtą kartų paprasčiau, kai priemonių perteklių sugeria mano BB kempinėlė, o lengvais tapšnojimo judesiais greitai ir tolygiai paskirstau produktą su itin minimaliomis pastangomis.


Galutinis vertinimas.
Išbandžiau, testavau, ištyrinėjau, aprašiau ir darau išvadą, kad su silikoninėmis kempinėlėmis sutaupomi skysti produktai, reikia mažesnio jų kiekio. Tačiau toks dengimas pareikalaus daugiau laiko, daugiau kruopštumo ir daugiau pastangų nei BB makiažo dengimo kempinėlės. Aš mieliau naudojuosi pastarąja, negu silikonine - man patogiau, greičiau ir paprasčiau, negu Silisponge. Jeigu manęs paklausite - ar verta pirkti ir bandyti - ne, neverta, jei jau spėjote pamilti Beauty Blender arba Real Techniques. Tačiau jei labai norisi išbandyti - nepirkite tų už dolerį - jos bus labai kietos. Ta The Amazing Silisponge minkšta, patogi ir lanksčiausia, tad dengti patogiausia. O dar geriau - tiesiog parsisiųskite originalą. Nors dar kartą pasikartosiu - su sintetinėmis kempinėlėmis viskas daug paprasčiau negu naudojant silikonines.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

  1. Labai ačiū už apžvalgą :) Gundžiausi įsigyti silikoninę kempinėlę iš Cascada parduotuvės (kaina, atrodo, 2,90), tačiau abejoju, ar pirksiu, nes makiažą man norisi pasidaryti kuo greičiau, negaištant laiko, tad tokio tipo kempinėlė man turbūt nelabai tiks. Mačiau, ir "Eurokos" turi silikoninę kempinėlę savo asortimente, tiesa, jos kaina didesnė. "Švaros prekėse" taip pat pastebėjau tokių kempinėlių, pagamintų Kinijoje. Nors išbandyti būtų vis vien smalsu, tad nesakau ne :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą