AR PASITEISINO? WHITE LIGHT dantų balinimui skirtas rinkinukas, pirktas ebay.com

Visos mes norime tobulai dailios šypsenos, o kiekvienos šypsenos gražiausias papuošalas yra balti it perlai dantukai. Deja, bet mano dantukai niekada nebuvo labai balti - matomai emalis tokio atspalvio, jog jie palyginus tamsūs, kad ir ką bedaryčiau. O man aišku, norisi turėti tą nuostabiai gražią, Holivudinio baltumo šypseną savo veiduke. 

Suprantu, jog tik balinamosios pastos pagalba tokių rezultatų nepasieksiu, todėl nusipirkau balinimo sistemą, pabandžiau ne kartą ir ne 5-is, tad noriu jums papasakoti - ar verta? ar pasiteisino? ir ar tikrai sugeba balinti?



Kur įsigyti, kiek kainuoja ir kodėl pirkau?
Mano dantų emalis yra gana geltonas ir aš bene visuomet pasvajoju, kas būtų, jei jis būtų baltesnis. Tikriausiai jausčiau didesnį pasitikėjimą savimi ir norėčiau daugiau šypsotis? 😊 Šiaip jau aš naudoju balinamąsias dantų pastas, tačiau man reikia šio to stipresnio. Kitas variantas visuomet išlieka natūralūs naminiai būdai, kurių žinau ne vieną, bet jie paprastai nemenkai sujautrina mano dantis ir dantenas, todėl nuolat jų naudoti negaliu, nors ir yra veiksminga ir duoda pakankamai greitus rezultatus. Tai vienintelė išeitis yra ieškoti stipresnių balinamųjų priemonių.
Rinkinuką pirkau iš ebay (ČIA) ir sumokėjau $2.56/ 2,34 EUR. Čia yra vienas populiariausių balinimui namuose skirtų priemonių ebay parduotuvėje, todėl buvo pakankamai smalsu išbandyti, ir... taip, prieš kokius 5 metus tokį rinkinuką aš jau esu turėjusi, naudojusi ir bandžiusi. Jei pamenu, tuo metu rezultatas man visai patiko. Pasižiūrim, kas čia ir kaip.


Apie dantų balinimo sistemos rinkinuką.
Balinimo sistemą sudaro balinimo lempa su violetiniu apšvietimu, dantų dėkliukas - ale kapos, kurios visiškai neprisitaiko prie dantukų formos. Bandžiau jas mesti ir į karštą vandenį, po to formuojant pagal savo dantis, bet ne, tai viena, paprasta forma ir turėtų tikti visiems dantukams.
Toliau seka porą balinimo kremų, kuriuos tepame plonu sluoksniu ant kapų. Man vis dar neaišku, ar skirtingos spalvos užrašas reiškia skirtingus kremus? Vienok jų sudėtis vienoda, tačiau gal skiriasi balinim stiprumas ar peroksido kiekis? Nemanau, jog skiriasi - kiek naudojau, abu veikia lygiai taip pat. Kiekvienas jų po 20 g, tad pakaks ne vienam mėnesiui dantukams pasibalinti.

Balinamojo kremo sudėtis: Glycerin, Aqua, Silica, Sodium Hydroxide, Natural Flavor, Sodium Saccharin, K12 Sorbitol EDTA.

Iš sudėties tampa aišku, jog priemonė veikia sodos ir peroksido principu, tad turi nugriaužti viršutinį dantukų sluoksnį, pašalindama dėmes, apnašas ir nešvarumus.


Kaip naudoju? Po dantukų išvalymo įprasta pasta, kremą plonu sluoksniu skirstau ant kapų vidines pusės, jas dedu į burną  (iškirptu V į viršų), įjungiu lempą ir šviesinu, šviesinu, balinu, balinu. Dar labai svarbu nepamiršti, jog pusvalandį po balinimo, geriau nieko negerti, nevalgyti, siekiant apsaugoti nubalintų dantų paviršių. Nepaprastai smagu, jog visos instrukcijos, anglų kalba, yra pridėtos prie rinkinio. Žinote, perkant ebay ne kartą tenka nustebti ne tai kad negavus jokios išorinės pakuotės, bet nerandant jokių instrukcijų, jokių paaiškinimų ar jokios informacijos, tad čia viskas bus aišku, kai atidžiau perskaitysite veikimo, prietaiso priežiūros, balinimo proceso ir kitus instrukcijoje esančius aspektus. Jei tik nuspręsite įsigyti.


Kas ir kaip man pasiteisino arba nepasiteisino?
Tačiau aš nemanau, kad rinkinuką yra verta pirkti. Pabandysiu visus privalumus ir minusus apžvelgti papunkčiui:
- balinimo lempa neveikia taip, kaip turėtų. Gamintojas sako, kad ji išsijungia po 10 minučių naudojimo, automatiškai. Bet ji tikrai neišsijungia. Kažkada mano senojo rinkinuko lempa išsijungdavo, bet tik kol sunaudojau vieną kremą, paskui užstrigo ar sugedo, o galiausiai, man reikėjo sėdėti su nuolat nuspaustu mygtuku, kad galėčiau balintis dantis. Šita nuo pat pradžių neturi jokio laikmačio, todėl su baime laukiu to periodo, kada lempai įjungti nebepakaks lengvai nuspausti mygtuko. Todėl nepasitikėkite lempa ir būtinai sekite laiką patys.;
- Kapos netinka dantų formai. Niekas neturi tokių dantų, kaip pridėtos kapos - net jei jūsų dantukai visiškai tiesūs, juk tarp jų yra tarpeliai, kurių niekaip normaliai neišbalinsi, jei kremas nepriglus prie kiekvieno jų. Tiesiog, balinimo procesas gaunasi prastesnės kokybės, o ir tokią kapą sunku teisingai pridėti, nepatogu laikyti burnoje ir norisi nuolat ją taisyti. Nepatogu;
- balinamasis procesas nėra labai efektyvus - iš tiesų, balina tik šiek tiek geriau negu mano įprasta balinamoji dantų pasta, todėl tikriausiai gamintojams derėtų taisyti sudėtines dalis. Bent jau man pastą naudoti paprasčiau negu balinimo sistemą;
- sudirgina dantis ir dantenas. Siekiant geresnio rezultato būtų galima sistemą naudoti gerokai dažniau - aš šiuo metu naudoju kartą pr savaitę. Tačiau balinant dantukus, man jie sudirgsta, tampa jautrūs - tą dieną visiškai nieko nesinori, o ir dantenos pabaltuoja, jas skauda. Tad man atrodo, kad toks balinimas yra pakankamai agresyvus ir abejoju, ar laba naudingas danties emaliui.


Nepaisant to, teigiamus rezultatus aš matau - po kiekvieno balinimo mano dantukai tikrai tampa šviesesni, baltesni ir atrodo gražiau. Tiek kad, baltesnių dantų fone dar labiau išryškėja tamsesni tarpdančiai, kurių šita sistema nepasiekia, tiksliau pasiekia labai minimaliai.


Galutinis vertinimas.
Smalsumas nugalėjo, aš išbandžiau, bet rezultatu nesu patenkinta. Man visa šita sistema yra pigus niekutis, bandymas pasiūlyti ieškantiems pigesnių alternatyvų kažkokius produktus, dėl kurių kokybės abejoju. Atvirai - sistema dantis balina tik vos vos daugiau nei dabar naudojama dantų pasta, tad ar iš tiesų verta po to kęsti dantų jautrumą ir dantenų skausmą? Sėdėti su priemonė burnoje, nepatogiai laikant lempą ir tikėtis rezultato. Ir visai nesvarbu, kad pigu - neveikia taip stipriai, kaip man reikia ir taip švelniai kaip aš noriu, todėl ne, ieškosiu ko nors geresnio. Ir jums nepatariu - tiesiog neverta.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Geras prietaisiukas, naudoju balinimui produktus su arbatmedžiu aliejumi, tuo pačiu puiki higienos priemonė. Aišku perlo spalvos neišgausi, balinant namuose. Taip pat kartais apsilankau ir profesionalioms paslaugoms. bent kartą per metus dantų balinimas ir burnos higiena - pas odontologą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vis dar galvoju, kad balinimas ir balina, bet ir gadina dantis, nors mano odontologas is https://sypsenosakademija.lt/ bando is manes tai ismusti.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą