DOUGLAS Essential Anti-hair regrowth - plaukelių augimą stabdantis rutulinis dezodorantas su medvilnės aliejumi

Kokius dezodorantus renkatės vasaros metui? Lengvesnius, kad neapkrauti kūno odos, ar visgi stipresnius, kurie patikimiau maskuotų kvapus ir saugotų nuo drėgmės pojūčio? Vasaros pradžioje mano namus pasiekė Douglas siuntinukas su vasaros kosmetikos ir kūno priežiūros priemonėmis, kuriame radau ir dezodorantą, stabdantį plaukelių augimą. Kas nori vasaros metu dažnai šalinti plaukelius? Tad skamba kaip idealus variantas vasaros metui, tiesa? Kviečiu nuomonei apie priemonę bei mano potyriams - ar verta tokią priemonę naudoti ir ko iš jos galima laukti.

"Melsdamiesi, trokšdami, svajodami, vildamiesi, įsivaizduodami ir geisdami, paprastai žvelgiame aukštyn, tarsi siųstume mintis dangop. Kai jaučiamės liūdni, vieniši, nusiminę, prislėgti, sielvartaujantys ir nelaimingi, nuleidžiame akis. Šiandien atkreipk dėmesį, kur žiūri - tiesiogine ir perkeltine prasme, ir matysi, kaip keičiasi tavo požiūris.

Produktas: DOUGLAS Essential Anti-hair regrowth - plaukelių augimą stabdantis dezodorantas su medvilnės aliejumi
Gamintojas: "Douglas Cosmetics" GmbH. Pagaminta Prancūzijoje
Paskirtis: apsaugoti nuo nemalonaus kvapo ir drėgmės, stabdyti plaukelių augimą
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: stabdo plaukelių augimą
Labiausiai nepatiko: labai ilgai džiūva
Tūris: 50 ml
Kaina*: 4,99 EUR
Kur galima įsigyti: Douglas parduotuvėse arba internetu 
Įvertinimas: 3/5

Ką žada gamintojas: 
•Šio nuo plaukų įaugimo apsaugančio dezodoranto sudėtyje yra medvilnės sėklų aliejaus, pasižyminčio raminamosiomis savybėmis ir veikliosios medžiagos (PILINHIB®)*, kuri stabdo plaukų augimą.
•Dezodoranto formulė efektyviai kovoja su nemaloniais prakaito reiškiniais (kvapu ir drėgme). Švelnus ir veiksmingas, 48 valandas išliekantis gaivumo pojūtis. Tinka visų tipų odai. NAUDOJIMAS: Tepkite ant švarios, sausos pažastų odos.
PATARIMAS: Naudojamas kasdien, dezodorantas sumažina plaukų šalinimo procedūrų dažnumą.

* PILINHIB® VEG LS 9109 yra kompleksas iš aktyvių botaninių (karbamidas, salicilo rūgštis, gluosnio ekstraktas, ramunėlės, arnika) ir sintetinės kilmės sudėtinių dalių, lėtinančių plaukelių augimą. Dezodoranto dėka plaukeliai tampa silpnesni ir neįauga į odą. Be to, priemonė pasižymi švelninamuoju, gaivinamuoju ir raminamuoju poveikiu pažastų odai.


Aš visuomet stengiuosi nors keliais sakiniais papasakoti apie vieno ar kito produkto pakuotę, nors realiai nežinau, ar tokia informacija jums naudinga. Kai kuriais atvejais viskas būna labai akivaizdu, tačiau toli gražu ne visuomet. Kita vertus, visuomet pažymiu atskirus aspektus paryškintu tekstu, tad neaktualios dalys: pakuotė, kvapas, konsistencija, sudėtis ar poveikis gali būti tiesiog praleisti, jei tai nėra ta informacija, kurios ieškote. 😉

Dezodoranto pakuotė yra balta, plastikinė su pilku, užsukamu dangteliu. Kadangi tai rutulinis dezodorantas - tai naudojimo principas paprastas ir įprastas - viršuje įmontuotu rutuliuku važiuojame per odą ir paskirstome produktą. Man pakuotės dizainas visai patinka, smagu, kai viskas paprasta, aišku, suprantama, o visą reikiamą informaciją randame ant pakuotės. Galbūt nelabai geras sprendimas paslėpti sudėtines dalis ir pilną aprašymą po nuklijuojama etikete. Bėda ta, kad kelis kartus atplėšus ta etiketė nebenori prilipti atgal, o juk prieš pirkdami norime žinoti, kas priemonės sudėtyje ir ką žada gamintojas?

Kvapas. Malonus, vidutiniškai stiprus, tačiau ne mano tipo. Jaučiamas kažkoks rūgštelės pokvapis, kurio nenorėčiau jausti. Man labiau patinka gaivesni, švaros kvapą primenantys dezodorantų iš Dove kvapai. Tačiau naudoti tikrai galima, ir man nesukelia dizkomforto.

Konsistencija skystoka. Ne vandens skystumo, mat yra šiek tiek kremiškumo, tačiau tai pats skysčiausias rutulinis dezodorantas, kokį esu bandžiusi.

Sudėtis: Aqua, Aluminum Chlorohydrate, PPG-15 Stearyl Ether, Steareth-2, Propylene Glycol, Steareth-21, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Parfum, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Hydroxyethylcellulose, Urea, Phenoxyethanol, Gossypium Herbaceum Seed Oil, Sodium Citrate, Hydrolyzed Soy Protein, Menthol, Citric Acid, Salicylic Acid, Benzyl Salicylate, Hypericum Perforatum Extract, Hamamelis Virginiana Extract, Linalool, Arnica Montana Flower Extract, Salix Alba Bark Extract, Limonene, BHT, Chlorphenesin, Sodium Hydroxide.

Be mineralinių aliejų, parabenų, silikonų, ftalatų. Turi aluminio.


Poveikis. Kaip ir visus dezodorantus, taip ir šį - tepame ant švarios pažastų odos. Mane erzina šio dezodoranto "šlapumas" - toks jausmas, kad nusiprausiau pažastų odą, bet jos nenusausinau... o ir geriasi dezodorantas nepaprastai ilgai - nežinau, tikrai ne 10-ties minučių reikalas... O kas nori ryte tiek ilgai laukti kol dezodorantas susigers? Manau, jog taip yra dėl itin skysto produkto - tad būtent dėl šios, pernelyg ilgo susigėrimo į odą, priežasties, aš negalėčiau jo naudoti šaltuoju metų laiku. Vasarą aš dažniausiai dėviu palaidines ar sukneles su petnešėlėmis, todėl priemonės likučiai ant odos neerzina. O žiemą - reiktų laukti, kol pilnai susigeria ir tik tada rengtis.

Aš nepastebėjau, kad priemonė teptų drabužius, paliktų baltas dėmes, tačiau įsivaizduoju, kad jei rengčiausi iš karto po priemonės padengimo - tikriausiai teptų, arba paliktų drabužius drėgnus.

Dezodorantas nėra antiperspirantas, todėl neturi ilgos apsaugos nuo prakaito drėgmės ir kvapo. Šiaip jau neprakaituoju labai stipriai, bet prakaito kvapą pradedu užuosti po maždaug 4-5 val. Man trumpoka, kita vertus, nėra ta apsauga tragiškai trumpa.

Manau, kad šitą įrašą įsijungei pirmiausia tam, kad sužinotum, ar tikrai stabdo plaukelių augimą ir ar tikrai reikės rečiau skusti, depiliuoti ar kitaip šalinti pažastų plaukelius? Taip, jis tikrai veiksmingas. Šiuo metu esu sunaudojusi 2/3 priemonės pakuotės ir jau senokai stebiu poveikį plaukeliams, nors pirmą ir antrą savaitę jokio skirtumo nebuvau pastebėjusi. Poveikis plaukeliams pasirodė šiek tiek vėliau. Jeigu prieš dezodoranto naudojimą pažastų plaukelius šalindavau 1-2 kartus per savaitę, tai dabar - kartą į 1,5 savaitės, maždaug, nes būna +/- kelios dienos. Tad taip, plaukelius priemonė tikrai veikia ir juos šalinti, naudojant dezodorantą, reikės rečiau. Visgi, jo poveikis yra momentinis, ir nustojus naudoti - plaukeliai vėl augs tokiu pat greičiu, kaip ir prieš dezodoranto naudojimą.

Priemonė neerzina mano odos, tačiau jei turiu odos pažeidimų (turint katiną ir mažą vaiką namie - pasitaiko) dezodorantas šiek tiek griaužia odą aplink žaizdelę. Dezodorantas stebina poveikiu, tačiau mane neramina vienas, naudojimo metu pastebėtas aspektas - iš vieno svogūnėlio pradėjo augti ne po vieną, o po 2, 3 plaukelius. Ir tai nėra normalu - mat niekur ant kūno taip nėra ir niekad anksčiau to nėra buvę. Ieškodama informacijos radau, kad toks keistas plaukelių audimas nutinka, kai pažeidžiamas plauko folikulas ir svogūnėlis ima auginti kelis plaukelius. Nemanau, kad tai nutiko dėl skutimo - visuomet naudoju tas pačias priemones. Spėju, tiksliau esu beveik garantuota, kad tai šito dezodoranto darbas ir aš nežinau ar ir toliau noriu matyti tokius reiškinius. Kita vertus - tokia reakcija yra labai individualus dalykas, jei pasireiškė man, nereiškia, kad taip nutiks visiems.

Galiausiai, man patinka, jog vasaros metu galiu negalvoti, tiksliau tiek dažnai galvoti apie plaukelių šalinimą, kaip anksčiau. Tačiau daug kas šioje priemonėje mane erzina: ir ilgas susigėrimas, ir šlapumo pojūtis, ir ne visai malonus kvapas. Ir nepaprastai gąsdina keistas plaukelių ataugimas. Šitą pakuotę sunaudosiu, tačiau kitos pirkti nenorėčiau - man netinka.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

PR-Sample

Komentarai