Odos ir plaukų priežiūra rudens ir žiemos metu!

Tikriausiai prieš porą savaičių, o gal kiek anksčiau, daugelis manęs klausėte, kas yra svarbiausia, norint pasirūpinti savo oda bei plaukais rudens ir žiemos metu. Kadangi blogą rašau nebe pirmus metus, kažkodėl galvojau, kad tokia tema jau nebėra aktuali, - anksčiau esu pasakojusi, kaip prižiūriu odą šaltuoju metų laiku, ką darau kitaip ir nors ne atskirais įrašais, tačiau tokios informacijos buvo gana daug. Tačiau jei jums norisi ir aktualu, būtinai rašau įrašą, kuriame pasidalinau, ko reiktų nepamiršti, ką pakeisti ir į ką pirmiausia atkreipti dėmesį šaltuoju metų laiku.

 Nuo ko norisi pradėti pirmiausia? Galbūt noriu paminėti vieną ir esminę taisyklę - svarbiausia visuomet atsižvelgti į savo odos, plaukų poreikius ir keičiantis sezonui, būtinai pakeisti ir priežiūros rutiną. Svarbiausias dalykas - jūs turite jaustis komfortabiliai, tuomet be baimės galėsite mėgautis šaltuoju sezonu. Tiesa, nėra vieno recepto - visų mūsų oda, plaukai skiriasi, skiriasi poreikiai, pomėgiai, tačiau tam tikros taisyklės yra.

Veido odos priežiūra

Apie savo veido odos priežiūrą aš jums jau pasakojau ČIA. Todėl visos veido priežiūros žingsnių kartoti manau paprasčiausiai neverta, o ir pilstyti iš tuščio į kiaurą šiame įraše aš visai nenoriu, todėl paminėsiu tik tai, kas keičiasi rudens - žiemos metui.


1. Kartu su šaltais orais, keičiame kremų naudojimą: dienai renkamės maitinantį, o vakarui - drėkinantį. Jei vadovaujatės užrašais "day" ir "night", rudens - žiemos sezonui metas pasirinkti riebesnės konsistencijos kremus rytais, o lengvesnės - vakarais.
2. Nepaisant to, kad šaltasis metas ir nepriklausomai nuo jūsų odos tipo - odą vistiek reiktų drėkinti, tačiau aš rekomenduoju tą daryti vakare.
3. Dieną odą stengiamės saugoti riebesniu, apsauginiu kremu - kompanijos kuria specialius kremus žiemai, tačiau neapsiriksite su sunkesnės konsistencijos arba apsauginę funkciją turinčiu kremu.
4. Veido odos nepridengsite kepurėmis ar šalikais - tai vienintelė odos vieta atvira visiems vėjams, todėl svarbu neiti į lauką tik pasitepus kremu - nesusigėręs kremas trauks šaltį, ir tai pažeis odą.

Plaukų priežiūra

Šaltuoju metų laiku mano plaukai pradeda gyventi savo atskirą gyvenimą ir visai nenori su manimi bendradarbiauti. Jie visuomet ima stipriai pūstis, o kartais ir elektrinasi, pasausėja ir dažniausiai norisi juos paprasčiausiai surišti į kasą. Kalbant apie plaukų priežiūrą aš neturiu labai daug patarimų, kadangi pati nežinau, kai su jais susitvarkyti...


1. Tikriausiai svarbiausias dalykas yra žiemą ir rudenį apsaugoti savo plaukus nuo šalčio, lietaus ir žvarbaus oro. Todėl reiktų dėvėti kepures, plaukus susisegti ir pakišti po šaliku ar paltu. Aišku, tokiu atveju plaukai labiau trinsis į drabužius, bet noriu tikėti, kad šalto oro žala bus mažesnė.
2. Jokiu metų laiku nereiktų vaikščioti lauke drėgnais plaukais, ypatingai šaltuoju metų laiku.
3. Plaukai elekrinasi dėl pakitusio elekrostatinio krūvio juose: šaltas lauko oras, šildomos patalpos ir džiovintuvai išsausina plauką ir jis netenka drėgmės. Todėl pirmas žingsnis būtų pasirūpinti plaukais ir juos drėkinti intensyvesnėmis priemonėmis, palepinti riebesnėmis plaukų kaukėmis.
4. Plaukų elektrinimąsi sukelia ir dirbtinių pluoštų audiniai, todėl reiktų kiek įmanoma dažniau rinktis natūralios vilnos kepures ir šalikus, medvilnės bei vilnos drabužius - patikėkit, tokie ir šildo geriau nei sintetiniai.
5. Sumažinti plaukų elektrinimąsi gali padėti specialūs purškaliukai, aš naudojau LV purškiamą kondicionierių, kuris šiek tiek padėdavo susitvarkyti su besielekrinančiais plaukais.

Kūno priežiūra

Jeigu jums pasisekė ir esate iš tų, kurios galėjo sau leisti vasaros metu nenaudoti jokių odą drėkinančių kūno losjonų ar kitų priemonių, tuomet jums labai pavydžiu. Aš ištisus metus tiesiog privalau drėkinti savo kūno odą, o rudens ir žiemos metu rutina pasikeičia ir tenka griebtis rimtesnių priemonių.


1. Net ir kruopščiai pridengus kūno odą drabužiais, rudenį ir žiemą ji dažniausiai linkusi sausėti. Mano odą kamuoja nemalonus tempimo jausmas ir gana stiprus pleiskanojimas, todėl jei turite panašių problemų, be papildomų priemonių neišsiversite.
2. Rankoms apsaugoti visuomet rinkitės ir dėvėkite pirštines. Žinau, žinau, aš irgi jų nemėgstu, bet reikia. Nėra nieko baisiau, kaip šalčio paveikta rankų oda.
3. Mano rankos žiemą visuomet suskeldėja iki aiškiai matomų įtrūkimų ir kraujo, kas yra ne tik neestetiška, bet ir skausminga. Per kelis metus atradau kelis man patikusius rankų kremus, kuriuos drąsiai rekomenduočiau žiemą:


- NUMIS MED rankų kremą su šlapalu - aš jo nenaudojau šaltuoju metų laiku, tačiau jo konsistencija man pasirodė palyginus riebi, kad tiktų šaltąjam metų laikui;
- MARY KAY Satin Hands rankų kremas - galbūt nėra tas labai labai ypatingai riebus, kuris nuramins sudirgusias ir suskeldėjusias rankas, bet kremo konsistencija ir kokybė labai gera, rudens pradžiai turėtų tikti;
BURT'S BEES "Honey & Grapeseed" rankų kremas - vienas iš kremų, kuris puikiai tiktų ir atšiauraus vėjo sudirgintai rankų odai - daugiau galite paskaityti apžvalgoje, bet man jis labai patinka, apskritai, man šios kompanijos produkcija labai patinka;
-  THE BODY SHOP Hemp Hand Protector - vienintelis rankų kremas, kuris sugeba atkurti rankų odos būklę, kai jos jau būna suskeldėjusios ir suskilinėjusios, kad ir kaip nemaloniai kvepia, tačiau geba atlikti stebuklus. Labai rekomenduoju, jei kenčiate nuo sudirgusios, suskeldėjusios odos.

4. Ar rūpintis pėdų oda žiemos metu yra kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Aš manau, kad sudiržusi kulnų oda nėra gražu - ir nesvarbu, kad jos nemato aplinkiniai, juk mato jūsų mylimasis, o ir pati tikriausiai nelabai maloniai jaučiatės? Todėl aš pėdas tepu itin riebiu kremu (tinka ir kūnui, ir specializuoti kremai pėdoms), apsiaunu kojinaites ir keliauju miegoti, o ryte prabundu su kūdikio švelnumo oda.
5. Kūno odą šaltuoju metų laiku vis dar lepinu kūno šveitikliais, tik nebe tiek dažnai, kiek vasarą. Tačiau kūno priežiūrai įvedu šiltas vonias, po kurių mano oda tampa minkšta ir švelni, belieka pasitepti kremu.
6. Kalbant apie kūno priežiūros produktus - kūno losjonus šaltuoju metų laiku reiktų keisti į riebesnius kūno sviestus bei kūno kremus. Kaip ir su oda - jei vasarą odą drėkiname, tai šaltuoju metų laiku priežiūrą akcentuojame į maitinimą. Mano mėgstamiausi kremai, kurie padeda gerai pasijusti ir pamaitinti išsausėjusią odą:


DOUGLAS Home SPA "Breath of Amazonia" maitinamasis kūno kremas - labai skalsus ir labai maloniai kvepiantis. Tiesą sakant, iš čia esančių maitina odą mažiausiai, todėl labiau tiks rudens metui, bet ne patiems atšiauriausiems žiemos orams;
WELEDA "Skin Food Hautcreme" maitinamasis kūno kremas - pats riebiausias ir sunkiausias, todėl jei šaltuoju metų laiku nesusitvarkote su savo oda - šitą net labai rekomenduočiau;
L'OCCITANE "Ultra Rich Cream" maitinamasis kūno kremas su 25% taukmedžių sviesto - nors bandžiau tik mėginį, tačiau įsitikinau, kad puikiai tiks ir žiemos metu. Beje, šio kremo galima įsigyti ir su 10% taukmedžių sviesto, jei norisi lengvesnės konsistencijos. O jei patinka ir kūnui, galite pabandyti ir tos pačios linijos veido odos kremą (tik jis tikrai netiks riebesnę odą turinčioms merginoms);
DOVE "Derma SPA" kūno sviestas "Cashmere Comfort" - kol kas man dar per sunkus, tačiau jau gyvena mano vonioje ir dar truputį atšalus orams, imsiu vėl naudoti. Tiršta, universalesnė konsistencija tiks beveik visiems odos tipams, žiemos metu.


Viskas, mano mielosios, labai tikiuosi, kad atsakiau į visus galimus jūsų klausimus, kaip aš rūpinuosi savo oda, plaukais ir veiduku šaltuoju metų laiku. Tačiau, kaip visuomet, jeigu jums kyla dar kokių abejonių, problemų ar kažką praleidau - klauskite, mielai atsakysiu. 
Su kokiomis problemomis jūs susiduria šaltuoju metų laiku? Galbūt turite kokį stebuklingą receptą ar produktą? Pasidalinkite, visuomet labai smalsu išgirsti.




Ačiū, kad skaitote,
Nesušalkite,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai