BEPANTHEN 50mg/g, 30 g, tepalas, N1 - pirmoji pagalba išsausėjusiai, sudiržusiai kūdikių, vaikų ir suaugusiųjų odai

Lietuvoje vis dar karaliaujant vėsiems orams, noriu jums papasakoti apie kremą, kurį šiaip jau naudoja mano mažylis, tačiau juo nevengiu pasitepti ir aš pati, ypač, kai oda jaučiasi labai išsausėjusi, sudirgusi ir jai būtinai reikia kažko stipresnio ir efektyvesnio. Bepanthen priemonė buvo pasiūlyta mano mažyliui dar gimdymo namuose, ir net dabar, po dviejų metų aš vis pakartotinai perku šitą kremą ir naudoju nuolat.


Produktas: BEPANTHEN 50mg/g, 30 g, tepalas, N1
Gamintojas: "GP Grenzach Produktions" GmbH. Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: paviršinių odos žaiždų gydymui, odai atsinaujinti
Tinkamas tipas: visiems, įskaitant ir kūdikius bei vaikus
Labiausiai patiko: gana greit atkuria išsausėjusią, pažeistą odą
Labiausiai nepatiko: kvapas
Tūris: 30 g
Kaina*: 4,03 EUR
Kur galima įsigyti: Eurovaistinė

Ką žada gamintojas:
Bepanthen vartojamas paviršinių odos žaizdų (nedidelių nudegimų, nubrozdinimų) gijimo gerinimui.
Be įvairių riebalinių medžiagų Bepanthen sudėtyje yra veikliosios medžiagos dekspantenolio. Odos ląstelėse dekspantenolis greitai virsta pantoteno rūgštimi, kuri yra svarbi formuojantis ir atsinaujinant odai.

Bepanthen sudėtyje yra vilnų riebalų, cetilo alkoholio, stearilo alkoholio
Vilnų riebalai, cetilo alkoholis, stearilo alkoholis ar vilnų riebalų alkoholiai gali sukelti lokalių odos reakcijų (pvz., kontaktinį dermatitą).

Bepanthen tepti ant nuvalytos žaizdos ar pažeistos odos vieną arba daugiau kartų per dieną, reikalui esant. Gydymo trukmė priklauso nuo susirgimo pobūdžio ir eigos.

Sudėtis:
- Veiklioji medžiaga yra dekspantenolis. Viename grame tepalo yra 50 mg dekspantenolio.
- Pagalbinės medžiagos: Protegin X (skystasis parafinas, vazelinas, ozokeritas, glicerolio monooleatas, lanolino alkoholis), cetilo alkoholis, stearilo alkoholis, minkštasis baltas parafinas, vilnų riebalai (E 913), baltasis vazelinas, migdolų aliejus, skystasis parafinas, išgrynintas vanduo.


Poveikis. Šitoje apžvalgoje - ne apžvalgoje man nesinori pernelyg išsiplėsti, tačiau būtinai noriu paminėti tuos svarbiausius priemonės aspektus. Pirmiausia tai kremas supakuotas metalinėje tūbelėje, ir pastebėjau, kad daugmaž sunaudojus pusę ar kiek daugiau nei pusę pakuotės metalas įtrūksta ir kremas ima tekėti pro šonus. Tai mūsų trečioji pakuotė, ir su kiekviena nutinka tas pats, tad metalinės pakuotės turi tą trūkimo tikimybę ir nieko čia nepadarysi.

Kremą-tepalą mums rekomendavo dar gimdymosi namuose, kai mano mažyliui iš kart po gimimo pradėjo labai intensyviai luptis viso kūno oda. Tuo metu medicinos darbuotoja tepaliuką rekomendavo kaip priemonę, kuris padės greičiau atsinaujinti odai, padrėkins ir apsaugos rankų, kojų ir kūno odą. Iš tiesų tepaliuku dabar patepu ir mažylio skruostus, kurie kartas nuo karto vis pasausėja. O kai sudirgsta mano rankos - patepu ir jas.


Tepalas baltos spalvos, tirštas ir labai riebus, dar ilgai nesusigeria į odą ir palieka ploną plėvelę ant odos paviršiaus. Šiuo atveju tai nėra blogai - kremas apsaugo odą nuo išorės veiksnių, kai tuo tarpu riebalai esantys sudėtyje ją drėkina. Deja, bet mane erzina kvapas... Ilgai bandžiau atsiminti, ką jis man primena, ir pamenu, kai dar nelankiau mokyklos, tėvai augindavo avis, kirpdavo jų vilną, nešdavo pas kaimyną senuką ją iškaršti ir vakarais mama verpdavo keisto kvapo siūlus. Būtent, kremas kvepia avies vilna, avimi... Ne pats mėgiamiausias kvapas, bet ištverti galima, nėra pernelyg intensyvus ir jei nesusikoncentruoju, uoslė po kiek laiko jo net neužuodžia.

Mūsų šeimai šitas tepaliukas tikras pagalbininkas kai stipriai sudirgsta oda, nes geba maitinti, padeda greit atkurti drėgmę, ir kartu apsaugo odos paviršių. Išsausėjimai ir odos pažeidimas dingsta labai greitai. Tiesa, aš žinau, kad šitas skirtas žaizdelių gyjimui paspartinti, bet tokį mums rekomendavo vaistinėje, išklausius problemą. Visai nesenai atradau Bepanthen Anti-Exem tepaliuką, kuris skirtas būtent išsausėjimams gydyti, tad tikriausiai sekantį kartą pabandysiu būtent jį. O va šitą Bepanthen tikrai rekomenduoju - žinote tą nemalonų tempimo jausmą, kai oda išsausėja ir atrodo tuo sutrūkinės ar ima ir sutrūksta iki kraujo? Jei jums pažįstamas tas jausmas, nepatinka pasausėję plotai odos - kai riebiausi kremai mažai begelbsti - Bepanthen gali padėti!



Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Man šis kremas tai tik su tattoo asocijuojasi :) Pamatau ir norisi eit į saloną kūno pieštis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aš tą patį pagalvojau :D

      šiaip aš buvau žiauriai nudegusi saulėje (ta prasme, panašiai kaip būčiau petį padėjus ant įkaitintos keptuvės), tai tepiau nuo tatuiruotės likusį bepanteną. tikrai malonus jausmas, kai tas riebalas truputį pamažina nuolatinį dirginimą. aišku, ne taip kaip vaistai nuo skausmo, bet pačią žaizdą irgi reikėjo kažkuo gydyti, kad greičiau ta oda "atsiaugintų" :D

      Panaikinti
    2. Geras! Aš neturiu tattoo, tai net nežinojau, kad jie dar ir tam tikslui naudojami!

      Greta, kur tu taip skaudžiai susvilai, ouch, net skaitant skauda :( Gėris šitas tepaliukas, labai daugiafunkcinis!

      Panaikinti
  2. aš naudoju kūdikio žandukams patepti nes įtariu nušalo. tai puikiai veikia nedirgina o gydo. dar kai mabo pačios rankos išsausėdavo taip kad net skaudėdavo tai būtinai tepdavau. o kad kvepia avimi tai gerai. berods labolinas yra gaunamas iš avukų

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip taip, jūs teisi, avytės vilnos riebaliukas yra gerai :) Kažkokia jautri kvapams esu pasidariusi pastaruoju metu :D

      Panaikinti
  3. Man irgi tik su tatuiruotėmis asocijuojasi. :D Šiaip man tatuiruočių meistras mano sakė, kad šitas tepalas berods antibiotinių savybių irgi turi. Kiek čia tiesos nežinau, reiks pasidomėti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, o tepti spuogeliams galima sita krema?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tepti žinoma galite, bet kokio efekto tikitės? Priemonė gydo sudirgusios ir išsausėjusios odos paviršinį sluoksnį. Jis nėra skirtas spuogų gydymui.

      Panaikinti

Rašyti komentarą