BURT'S BEES "Ultimate Care" rankų kremas labai sausai odai su baobabų aliejumi

Mano rankų oda pastaruoju metu tiesiog išprotėjo... Tik ką baigėsi žiemos šalčiai (nors ką aš čia kalbu - šiandien pas mus ir vėl prisnigo, tad panašu žiema niekur nesitraukia), šią savaitę valiau langus, gremžiau ir generaliniu būdu tvarkiau šitą butą, tad chemija ir dažnas rankų plovimas mano rankų odai visai ne dovanėlė.

Burt's Bees kosmetikos Lietuvoje gauti sudėtinga. Esu mačiusi kažkurioje internetinėje parduotuvėje pirkti lūpų balzamų, bet nebepamenu kurioje ir net neįsivaizduoju, ar jų vis dar yra. Na, o šio įrašo žvaigždės yra draugės dovana iš UK. Itin sausoms rankoms skirti kremai!

"Niekam neatsitinka nieko tokio, ko jis negalėtų ištverti."
Markas Aurelijus


Produktas: BURT'S BEES "Ultimate Care" rankų kremas labai sausai odai su baobabų aliejumi
Gamintojas: "Burt's Bees". Pagaminta Jungtinėse Amerikos Valstijose
Paskirtis: maitinti, apsaugoti, drėkinti rankų odą, suteikti konforto itin sausoms rankoms
Tinkamas tipas: ypač sausai odai
Labiausiai patiko: efektas rankoms
Labiausiai nepatiko: kvapas
Tūris: 50 g (galima įsigyti ir 90 g pakuotėje)
Kaina*: 50 g - 10,79 EUR
Kur galima įsigyti: Burt's Bees, lookfantastic, feelunique, Boots
Įvertinimas: 4/5

Ką žada gamintojas: Apsaugokite rankas su šiuo kremu, kurio sudėtyje yra baobabų aliejaus, pasižyminčio drėkinančiomis savybėmis; arbūzų sėklų aliejumi - maitinančiu odą ir natūraliu vaisių rūgščių kompleksu, kuris švelniai šveičia. Rankos taps minkštos, lygios.

- Kliniškai įrodyta, kad kremas drėkina itin sausą rankų odą visą dieną;
- baobabų aliejus, arbūzų aliejus ir žaliosios arbatos ekstraktas suteikia rankoms komforto jausmą;
- Nėra pridėtų kvapų ir aromatų;
- Neriebi, greitai susigerianti formulė;
- patvirtintas dermatologų ir hipoalergiškas.


Čia turiu vieną seno leidimo ir vieną atnaujinto leidimo pakuotes. Viena nuo kitos jos skiriasi nedaug: ant abiejų vyrauja prikrautas dizainas, labai daug užrašų ir ant naujos jų atrodo dar gausiau nei ant senosios. Abu kremai yra visiškai identiški sudėtimi ir man patinkančiu, spalvotu baobabo medžio paveikslėlių, skiriasi tik pakuotės dizaino detalės.

Rankų kremai atkeliauja kartoninėse dėžutėse, kurios man atrodo visai nebūtinos: visa informacija ir šiaip yra ant plastikinės tūbelės, o be to, ji saugiai apsaugota plastiko folija po dangteliu. Plastikinių tūbelių kremų dangteliai nusisuka lauk, tačiau dozuojamas atkimšus dalį dangtelio - greita ir paprasta naudoti.

Kvapas šiek tiek primena anksčiau naudotą baobabų aliejų iš Paese. Ir kuo ilgiau kremą naudoju, tuo labiau mane erzina aromatas. Vis galvoju, negi sunku pakvėpinti kremą ir pašalinti nepageidaujamus kvapus? Suprantu tokių kremų idėją, tačiau hei, kas nutiks jei jį pakvėpinsime lašeliu aromato? (Pailgės sąrašas su nereikalingais ingredientais!). Juk tai tik rankos... Dabar, po ilgesnio naudojimo, kvapas mane erzina, jis stiprus, gana intensyvus, o dar ir išlieka ilgokai.

Konsistencija iš pirmo žvilgsnio atrodo lengva, tačiau patrynus tarp rankų jaučiasi ir kremo riebumas, ir sunkumas.


Sudėtis: Water, Glycerin, Cocos Nucifera Oil, Cetyl Alcohol, Helianthus Annuus Seed Oil, Caprylic/ Capric Triglyceride, Adansonia Digitata Oil*, Citrullus Lanatus Seed Oil, Cucurbita Pepo Seed Oil, Buddleja Davidii Leaf Extract, Bisabolol, Cera Alba, Butyrospermum Parkii Butter, Simmondsia Chinensis Butter, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Ricinus Communis Seed Oil, Aniba Rosaeodora Wood Extract, Artemisia Umbelliformis Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Citrus Aurantium Bergamia Fruit Extract, Citrus Aurantium Dulcis Fruit Extract, Citrus Limonum Fruit Extract, Coriandrum Sativum Fruit/ Leaf Extract, Jasminum Officinale Flower/ Leaf Extract, Lavandula Agustifolia Flower/ Leaf/ Stem Extract, Cupressus Sempervirens Leaf/ Stem Extract, Fucus Vesiculosus Extract, Peucedanum Ostruthium Leaf Extract, Saccharum Officinarum Extract, Prunus Persica Fruit Extract, Rose Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Vaccinium Myrtillus Fruit Extract, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Acer Saccharum Extract, Tocopherol, Acacia Decurrens/ Jojoba/ Sunflower Seed Wax Polyglyceryl-3 Esters, Saccharomyces Ferment, Hydrogenated Castor Oil, Citric Acid, Lactic Acid, Xanthan Gum, Sucrose Stearate, Sucrose Polystearate, Stearic Acid, Glyceryl Stearate Citrate, Arginine, Biosaccharide Gum-1, Glyceryl Caprylate, Glycine Soja Oil, Magnesium Aluminum Silicate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Sodium Anisate, Sodium Benzoate, Sodium Levulinate, Sodium Stearoyl Lactylate.
* Baobabų aliejus

Netestuota su gyvūnais.


Poveikis. Produktas greitai susigeria į rankų odą, palieka ant paviršiaus plonytę plėvėlę, kuri apsaugo rankas, bet nepalieka nemalonaus lipnumo jausmo. Na, o jei prieš tepant rankos būna labai išsausėjusios, sudirgusios, - kremas beveik stebuklingai greitai nuramina niežulį, tempimą ir suteikia malonų komforto jausmą.

Nors kremo sudėtis gausi aliejais, bet pasitepusi juo nejaučiu itin didelio riebumo jausmo. O ir kremas, nors drėkina ir maitina rankas, tačiau tikrai nepagydo išsausėjimų iš karto - tam reikia laiko ir pastovaus naudojimo.

Kremas su baobabais kelia dvejopas mintis: vienok komforto jausmas tik pasitepus labai malonus ir stiprus, tačiau tikėjausi, kad intensyviau ir greičiau drėkins. O ir kvapas... na visiškai ne mano skonio ir per stiprus. Pats kremas niekuo neprastas, bet tos pačios kompanijos kremas su medumi ir vynuogių aliejumi man patiko labiau. Tik gal dar reiktų paminėti - anas kremas tinkamas ištisus metus, o šitas - labiau šaltuoju metų laiku.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei labai labai svarbus man!

Komentarai

  1. Visų pirma, nuo papildomų kvapiklių sudėtis ne tik pailgės. Tai mažiausiai reikšmingas faktas. Kvapikliai yra vienas didžiausių alergenų kosmetikos ingredientų srityje, ir papildomi kvapikliai kelia didesnę alergijos riziką. Šaunuoliai burt's bees, kad išvis atsisako tokio ingrediento. "Parfumas" dažnai yra komercinė paslaptis ir detalesnė jo sudėtis nėra nurodoma, todėl ten gali pridėti nežinia ko.
    Antra, rankos nėra "tik" rankos. Rankų oda yra viena iš plonesnių ir labiau delikačių zonų, be to, turėtų būti girdėtas gerai žinomas populiarus posakis, kad senėjimą pirmiausiai išduoda kaklas ir rankos. Jei likusiam kūnui gali "sueiti" beveik bet koks kremas, kad ir grietinė pagal močiutės receptą, tai veidui, kaklui ir rankoms priemones verta rinktis labai atidžiai.
    Ir trečia, "vienok" yra kalbos kultūros klaida, nevartotinas žodis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už komentarą ir pamokymus :)
      Suprantu, ką turite galvoje dėl kvapiųjų medžiagų ir pilnai sutinku, kad bekvapiai kremai yra geriau. Tačiau... esu naudojusi ne vieną bekvapį rankų kremą (Sebamed, Numismed ir kt.) ir kvapas niekad nebuvo toks stiprus ir tiek ilgai jaučiamas. Čia aromatas iš pradžių atrodo dar pakenčiamas, bet kai naudoji nuolat, po kiek laiko jis įkyri, tampa nemalonus, o kai dar jaučiasi tiek ilgai... Na jis tikrai daug, daug, daug daug stipresnio ir intensyvesnio kvapo nei visi mano kada naudoti bekvapiai rankų kremai.

      "Tai tik rankų oda"... vėlgi žinau, ką turite galvoje, tačiau tai tikrai ne veido oda ir nėra tokia jautri. Kvapas dažniausiai nedaro įtakos senėjimui (tiesa, teko patirti sudirgimą ir odos suskilinėjimą nuo kremo), tai labiau priklauso nuo kremo maitinamųjų, apsauginių, drėkinamųjų savybių, kuriomis kremas pasižymi. Esu linkusi manyti, kad rankos nėra daugiau išskirtinės nei pėdos ar kūnas - priklauso nuo mūsų pačių poreikių ir nuo odos 'lepnumo'. Galbūt kažkam kūno oda kelia daugiau problemų nei rankos? Todėl bandyti įrodyti rankų svarbą ar sumenkinti rankų priežiūros svarbą iš esmės nėra teisinga. Kita vertus - mano įraše galima kabinėtis prie kiekvieno žodžio ar sakinio ir bandyti įrodyti, kad tai tiesa arba ne. Šiuo atveju prašau prisiminti, jog tai tik mano nuomonė. Man asmeniškai patinka burt's bees produkcija, bet šitas rankų kremas nebuvo toks geras, kad pulčiau jį garbinti. Jau vien dėl kvapo - o aromaterapija, kaip žinia, vėlgi yra svarbi mūsų savijautai ir nuotaikoms. :)

      Dėkoju už klaidas, visuomet stengiuosi jas taisyti, tačiau šiuo atveju norisi palikti. Tam tikrais atvejais 'nevartotini' terminai ar išsireiškimai skamba geriau, nei taisyklinga kalba, kurią lituanistai keičia itin dažnai. Pavyzdžiui, "aplamai" buvo ilgą laiką nevartotinas siekiant jį naudoti kaip žodžio "apskritai" sinonimą. Tačiau po kiek laiko jis vėl tapo vartotinas ir tinkamas. Kadangi man tinklaraštis yra asmeninė erdvė ir nė kažkokia oficiali institucijos vieta, leidžiu sau daryti tokio tipo klaidas :)

      Panaikinti
  2. O koks tas kvapas? Saldus, aliejinis ar pan. Net smalsu pasidarė. :D Man labai smirdėjo Dove dušo aliejus, bet ten kaip supratau kvapiklių ir odos/vandens sąveika tokiu būdu karaliaudavo.

    O dėl "tik rankų" pritariu anonimui. Ta prasme, aš nelabai mėgstu tepti kremus ir nesu labai geras pavyzdys, bet juk visi sako, kad pirmiausia sensta rankų oda. Mane visą žiemą pažįstami ir net pardavėjos mokė, kad "mergaite, užsidėk pirštines, saugok jaunystę". Kažkaip nesusimąstydavau, bet juk nuolat straipsniai, įrašai, seminarai "kalba", kad žiemą labiausiai reikia aptepti tas kūno vietas, kurios yra nuogos šalčiui. Tai veidas ir rankos. Nu dar jeigu vaikytumėmės madų, dalis kojos (tas tarpas tarp trumpų kelnių ir batų, ir taip, mačiau šią žiemą tokių atvejų, kai man apsimuturiavus šalta, o šalia stovi mergaitė plikom, lavono spalvos kojom :D).

    Negaliu paaiškinti tos tiesos, nes man pvz, kojos tikrai šerpetoja labiau. Bet kai pagalvoji ilgalaikėje perspektyvoje, rankos iš karto atrodo blogai, o kojas užtepi kremu ir žiūrėk, lyg bėdos nebuvę. Tai turbūt yra tiesos tame, kad rankas reikia saugoti. Tik aišku, tą galima padaryti nesmirdančiais kremais :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hmm, žinok labai sunku apibūdinti, kai seno aliejaus ar seno kremo, jaučiasi ir baobabų aliejus, kuris primena medį, bet čia viskas čia sunku ir turi truputį sunkaus saldumo, bet nedaug. Sunkoka apibūdinti, bet kažkas tokio... Kremas tikrai nėra senas> Dar šiandien lėkiau paskaitinėti apie jį atsiliepimų, tai 90 proc. kliūva kvapas. Nesakau, kad kremas negeras - geras ir nuima nemalonius pojūčius ir sudėtis labai džiuginanti, bet kai tau smirda kelias valandas, kai užmigdamas užuodi nemalonų aromatą, tai ne kažką. Užtat toks dviprasmiškas šį kart vertinimas. Ir žiauriai stebina jo intensyvumas - esu naudojusi baobabų aliejų, tai tikrai nebuvo toks stiprus, kaip čia. Aišku, čia daug aliejų, tai gal jų mišinys čia tokį kvapą padaro?

      Panaikinti
    2. Šiaip gali būti, kad susimaišo tie aliejiniai kvapai ir gaunasi fu. Nes nu ką nori tą sakyk, visi aliejai turi tą riebalų kvapą Ko gero galima įprasti, bet tada turėtų nebūti kitų priemonių :D

      Jeigu kremas riebus, gal pabandyk nuplauti vandeniu. Aišku kažkiek nusiplaus, bet būna, kad dalis riebalo lieka ant rankų. Aišku, čia gan kvailas pasiūlymas, bet kai nėr problemos, turėtų užtekti drėkinimo .

      Panaikinti

Rašyti komentarą